Saturday, July 25, 2009

pErjuMpaan kEcil-kEcilan di tImEs sQuarE..

Sejak meninggalkan bangku sekolah menengah, kami jarang berpeluang untuk bertemu. Biasalah, masing-masing sudah ada hala tujuan yang tersendiri. Ada yang melanjutkan pelajaran, bekerja dan lain-lain. Bagi yang melanjutkan pelajaran pula, bukan sekadar terhad di dalam negara tetapi juga di luar negara. Hebat bukan?

Justeru peluang untuk berjumpa sekali-sekala sudah pasti sukar untuk dilepaskan. Apatah lagi ada yang bakal "terbang" untuk meneruskan perjuangan. Walaupun dulu kami tidak berada dalam kelas yang sama namun kami masih berkongsi guru yang sama.

Arina a.k.a Ayam/ Doraemon dan aku tiba di Times Square seawal pukul 11.30 pagi. Kami adalah peserta terawal yang sampai di situ. Aku mengajak Arina makan kerana perus aku telah menyanyikan irama dangdut berserta keroncong. Arina mencadangkan kami ke Krispy Kreme yang terletak di tingkat bawah. Kebetulan pula kami berdua memang penggemar donut. Aku terus bersetuju dengan cadangan itu."Inilah seleksi donut yang memikat hati"

Apabila melangkahkan kaki ke restoran tersebut, kami berasa agak teruja melihat donut-donut yang dipamerkan. Mungkin kerana lapar dan mungkin juga kerana bentuknya yang menarik. Kami juga membandingkannya dengan Big Apple dan Dunkin Doughnut. Sangkaan awal kami tentunya Krispy Kreme jauh lebih sedap. Namun setelah merasainya sendiri, ternyata ia agak mengecewakan. Coklat di atasnya lebih banyak gula berbanding gula dan rasanya terlalu manis.


"Ketika hendak merasainya...memang macam sedap..""sayangnya banyak sangat gula.."

Selepas beberapa lama menunggu, Ami datang ke tempat yang dijanjikan diikuti oleh Affy, Muhaimin, Izzat dan akhir sekali Faizul. Kami berbual-bual seketika di situ sebelum mengambil keputusan untuk berjalan-jalan sekitar Times Square dan seterusnya makan di tempat lain. Sudah pastinya kami memilih food court kerana banyak pilihan makanan yang disediakan di situ.Kami makan dan minum sambil berbual-bual tentang perkembangan masing-masing. Maklumlah dah lama tak berjumpa. Tentulah banyak cerita yang ingin dikongsi bersama.


" siap nak suap-suap lagi Ami dengan Arina ni.."

"selepas menjamu tekak masing-masing..."

Wajah-wajah kami setelah hampir tiga tahun meninggalkan alam persekolahan. Nampak matang tak??

Dari kiri (belakang) : Muhaimin, Izzat, Aku dan Faizul

Dari kiri (depan) : Ami, Affy dan Arina

Kami pulang ke kediaman dan hostel masing-masing selepas menunaikan solat asar.

"A friend is like a star.. You may not see it.. But it always there.."

No comments: