Saturday, May 9, 2009

oh sEcrEt rEcipE.....





Kalo bercerita tentang Secret Recipe..mesti kita dah membayangkan pelbagai jenis kek yang menjadi kegemaran ramai...keenakkannya mula menerjah rongga tekak...
Bagi aku..secret recipe memberikan banyak memori indah dalam idup aku...
Masa sambut birthday yang tersayang tahun lepas..kami menikmati Chocolate Indulgence bersama orange juice..romantik tau..


nie la kek yang Kak Sha bagi...
Masa birthday aku tahun nie pulak..Kak Sha (my roomates) buat surprised dengan Chocolate Indulgence jugak..siap letak lilin plak tu..comel sangat..terharu rasenye...malam-malam bute aku habiskan kek tu..terasa kelazatannya sehingga menjilat sudu..



Tak dilupakan sepupu kesayangan aku..Kak Olie..masa mengandungkan anak sulung die dulu..kalo tak silap time awal-awal mengandung..beria-ia ajak aku makan kat secret recipe..cheese kek memang kegemaran kami..



x kira la..classic cheese cake, rasberry cheese cake, blueberry cheese cake dan kek-kek lain yang ada cheese..pantang jumpa..mesti nak beli....

Then..

Masa pergi Pesta Buku Antarabangsa K.L dengan Ain baru-baru nie...singgah pulak kat restoran secret recipe..Kami menikmati juice dan kek di situ sebelum meneruskan perjalanan ke PWTC..orang kata nak kenyang makan nasi..tapi kami nie..makan kek pun bole kenyang..sedap taw..hilang selera kat makanan yang lain..




Mungkin lepas aku tulis post nie...nak keluar pergi cari kek secret recipe...hahaha...terasa nak makan pulak..

3 comments:

Anonymous said...

besnye secret recipe......blog nie wat aku lpar..

akudanlollipop said...

nnti kite blanje awk eh.. pg secret recipe kat muo nak.. hahaha pastu smbg tanjung.. hooyahhh

Daeya said...

boleh2..insyaAllah..bile awk nk balik kg nie? hehehe...