Bahan-bahan:
Base:
250g Biskut Digestive (hancurkan)
100g Planta (dicairkan)
40g gula castor
Filling:
1 tin nenas (ambil 1/2 cawan syrup nenas)
250g Philadelphia cream cheese
4 sudu besar gula
1/2 cawan air panas
1/2 sudu besar gelatin
Base:
250g Biskut Digestive (hancurkan)
100g Planta (dicairkan)
40g gula castor
Filling:
1 tin nenas (ambil 1/2 cawan syrup nenas)
250g Philadelphia cream cheese
4 sudu besar gula
1/2 cawan air panas
1/2 sudu besar gelatin
Cara-cara:
1. Gaul rata bahan untuk base. Ratakan dalam loyang. Masukkan ke dalam peti sejuk selama 20 minit.
2. Blender semua bahan untuk filling. Curahkan ke dalam loyang yang berisi base dan bekukan di dalam peti sejuk selama 3 jam.
*Gelatin dimasukkan ke dalam air panas dan dikacau sehingga berwarna jernih sebelum dimasukkan ke dalam blender.
Tip: Untuk hasil yang lebih baik..biarkan kek dalam peti sejuk semalaman sebelum dimakan..=)
1 comment:
base cake nie tebal sgt...ada silap cikit..sbb 1st time try buat...
Post a Comment